gastles ex-verslaafde

Op school hebben wij een gastles gehad van een ex-verslaafde. Hij vertelde ons wat hij heeft meegemaakt.
Hieronder hebben wij wat over zijn leven opgeschreven.

Piet* is 38 jaar lang verslaafd geweest aan roken, drugs, alcohol.
Hij is nu 5 jaar gestopt. Piet deed heel veel met zijn vader toen zijn vader overleed is piet bij zijn broer gaan wonen. Want hij was heel verdrietig.
Piet is ooit begonnen met alcohol toen hij 14 jaar was. Hij ging samen met zijn broer mee. Zijn broer was zanger in een kroeg.
Daar heeft hij toen bier op. En de avonden daarna weer. Het werd steeds meer.
De jaren daarna kreeg hij foute vrienden en ging hij steeds meer roken drugs en alcohol gebruiken.
Na een tijdje had hij zoveel geld uitgegeven aan roken, drugs en alcohol dat hij zwerver was. Daarom heeft hij op straat geleefd en onder een brug geslapen.
Daar reed een trein overheen daardoor is hij nu voor meer dan 50% doof.
Waarschijnlijk heeft hij meer dan 500.000 euro uitgegeven aan roken, drugs en alcohol.
In die tijd heeft hij ook kinderen gekregen nu willen sommige kinderen hem nog niet zien.
Hij woont nu in een appartement in Rotterdam. En drinkt nu ook nooit meer een biertje.
Wij hebben ervan geleerd dat het heel slecht voor je is. En dat je er niet gelukkig van word.

Groetjes Esther en Lotte

*Piet is een verzonnen naam