Bureau Halt

De kinderen zaten aandachtig te luisteren, en niemand verveelde zich. We hebben veel geleerd over vernieling en cyberpesten. Je kan van af 12 tot 18 naar Bureau Halt en boven de 18 ga je naar de politie.
We hebben het gehad over zaak die zich op een School afspeelde, daarbij was het account van de meester gehackt. En hoe zal jij reageren, dat konden we op een werkblad aangegeven, heb je hem aangemoedigd of gedemotiveerd? En we hebben geleerd dat je niets moet vernielen want dat kan veel geld kosten en je maakt andere mensen verdrietig. We hebben het ook gehad over cyberpesten en dat je mensen daarmee heel veel pijn mee kan doen soms zo erg tot zelfmoord neigingen.
Bureau Halt hoopt dat de kinderen niets gaan vernielen of cyberpesten want bij beide maak je mensen ongelukkig. En je kan er een strafblad krijgen en je kan er een boete van krijgen. De mensen die het vertelden hopen dat wij nooit iets kapot maken voor andere omdat dat je andere mensen er mee kwetst.