Kinderboekenmaand

Je hoeft niet bang te zijn. God is bij je!

Barend is een kleine arend. Maar hij durft niet te vliegen. Angstig zit hij op het puntje van de rots. Allerlei dieren en mensen komen voorbij. Ze proberen Barend over te halen om zijn vleugels uit te slaan. Maar Barend blijft zitten waar hij zit. Totdat...

Linda Bikker schreef én illustreerde het prentenboek ‘Bange Barend leert vliegen’ speciaal voor de christelijke kinderboekenmaand met als thema ‘bibbers in je buik’. 

Een ander vrolijk, leerzaam prentenboek over bang zijn is het boek ‘Ik ben niet bang’ van Willemijn de Weerd. 

Simon is bang. Bang voor de hond van de buren. Maar als Simon voor mama een brief gaat posten, moet hij langs Castor. Castor blaft zo hard! 

Rondom deze boeken hebben we geknutselt, gepraat en gespeelt...

De schrijfster Willemijn kwam samen met Marieke weer een voorstelling geven bij ons op school. Een interactieve voorstelling rondom het thema bang zijn. We genoten van het verhaal en de muziek die we hoorden en zelf mochten maken. 

Tijdens de voorlees- high tea hebben we gesmuld van de cupcakes die mama´s hadden gebakken. Heerlijk! We mochten de cakejes zelf versieren met slagroom, bloemetjes en hartjes van marsepein en strooisels. We kregen ook nog een bekertje limonade. 

Voorlezen vinden we fijn! En dat blijven we natuurlijk veel doen ook al is de kinderboekenmaand alweer voorbij. 

 

 

 

 

kinderboekenmaand 2
kinderboekenmaand 3
kinderboekenmaand 4