bibbers in je buik

Barend is een kleine arend. Maar hij durft niet te vliegen. Angstig zit hij op het puntje van de rots. Allerlei dieren en mensen komen voorbij. Ze proberen Barend over te halen om zijn vleugels uit te slaan. Maar Barend blijft zitten waar hij zit. Totdat...

Linda Bikker schreef én illustreerde het prentenboek ‘Bange Barend leert vliegen’ speciaal voor de christelijke kinderboekenmaand met als thema ‘bibbers in je buik’. Een prentenboek op rijm over angst en het overwinnen daarvan.

De kinderen vinden het een leuk boek. We hebben het boek bekeken en de juf heeft het een aantal keren voorgelezen. Ook hebben we met elkaar over de inhoud van het boek gepraat. Ben jij ook weleens bang? Waar ben jij bang voor? Wat doe je dan? Waarom help je een ander? Het boek wordt afgesloten met een tekst uit de Bijbel: ‘God zorgt voor Zijn volk , zoals een arend voor zijn jongen zorgt’.

We leerden het lied:

Je hoeft niet bang te zijn,

al gaat de storm te keer,

leg maar gewoon je hand

in die van onze Heer’

Tijdens de voorlees- high tea hebben we gesmuld van de cup cakes die de mama van Lisanne had gebakken. Heerlijk! We mochten de cakejes zelf versieren met slagroom, bloemetjes en hartjes van marsepein en strooisels. We kregen ook nog een bekertje limonade. Voor de meesters en de juffen had de mama van Lisanne een prachtige taart gemaakt met bange Barend erop. Lieve mama, dank u wel voor het bakken van al dit lekkers!!

'Ik ben niet bang'

Simon is bang. Bang voor de hond van de buren. Maar als Simon voor mama een brief gaat posten, moet hij langs Castor. Castor blaft zo hard! Hij heeft…..

Een ander vrolijk, leerzaam prentenboek over bang zijn is het boek ‘Ik ben niet bang’ van Willemijn de Weerd. Ook dit boek hebben we met elkaar gelezen. A.s. maandag hoopt Willemijn samen met Marieke weer een voorstelling te geven bij ons op school. Een interactieve voorstelling rondom het thema bang zijn. We kijken er naar uit!