onze eerste schoolweek

Ben je groot of ben je klein,

of ergens tussen in

God houdt van jou!

Ben je dik of ben je dun

of ben je blank of bruin,

God houdt van jou!

Hij kent je als je blij bent

Hij kent je als je baalt

Hij kent je als je droevig bent

Hij kent je als je straalt..

De eerste schoolweek zit erop. Het was best een beetje spannend. Maar fijn om elkaar weer te zien en met elkaar te spelen. We zijn inmiddels – net als Jip en Janneke – allemaal vriendjes en vriendinnetjes van elkaar.

We hebben het boek ‘Wil jij mijn vriendje zijn’ met elkaar bekeken: de kaft, het ruggetje, de bladzijden… Het boek gaat over een kleine muis die op zoek is naar een vriendje. Maar hoe word je vriendjes en vriendinnetjes van elkaar? En hoe blijf je vriendjes en vriendinnetjes van elkaar? Hier hebben we met elkaar over nagedacht. Na het voorlezen van het boek stelde juf de vraag: "Welke dieren kwamen er allemaal in het boek voor?" Voor elk dier dat de kinderen noemen leggen we een blokje neer. Toen we de blokjes én de dieren uit het boek geteld hadden ontdekten we dat we maar één dier vergeten waren. Knap hoor!

We zongen het liedje: ‘Zeg ken jij de letter j van juf en jip en janneke.  Nou, wij kennen die letter. De j van jip en janneke en juf. En we bedachten nog meer woorden die met de letter j beginnen: jas, ja, jarig, justin, job, jasmijn, johan, jurk…

We hebben ook al een werkje gemaakt. De kinderen van groep 1 hebben een ik-tekening gemaakt. Ongeveer vijf keer in de schooljaar maken de kinderen zo’n tekening. Aan het eind van het schooljaar maak ik er een boekje van.

Natuurlijk hebben we ook heerlijk buiten gespeeld, met de fietsen, de karren en in de zandbak.

De Bijbelverhalen gingen deze week over de schepping. We hebben een mooie plaat over de schepping gekleurd en zongen dit lied;

Bloempje, bloempje, hoe kom je aan die geur

groen, groen, grasje hoe kom je aan die kleur

vlinder, vlinder, wie maakte jou zo teer

hoor je ’t, hoor je ’t, dat alles doet de Heer’.

Het was een fijne eerste week!