Herfst

Paddenstoelen in het gras
Lekker stampen in een plas
Voor het laatst met zonder jas
īt Is herfst, īt is herfst!

Het is herfst! Wat is er veel te ontdekken…!

De blaadjes aan de bomen op ons schoolplein werden geel, bruin en rood. Er dwarrelen er steeds meer naar beneden. We vegen de bladeren op een hoop en scheppen ze in de kruiwagens. Inmiddels zijn bijna alle bomen kaal. Hoe zien de blaadjes eruit? Welke kleuren hebben de bladeren? Waar zitten de nerven? We ontdekken dat de rand van een blad golvend, rond of kartelend kan zijn.

We wilden graag een echt bos in de klas met bomen en blaadjes op de grond. Het lijkt er al aardig op toch?

We knippen, plakken, verven, prikken of maken van klei eekhoorns, slakken, paddenstoelen, bomen en paddenstoelen. En wat valt er veel van de bomen bladeren, kastanjes, eikels, beukennootjes, dennenappels. We brengen tassen vol naar school. We kunnen er zoveel leuke spelletjes mee doen en fijn naar kijken op de herfsttafel. Paddenstoelen mogen we niet mee naar school nemen. Die moeten we in het bos laten staan.

Toch hebben we deze week echte paddenstoelen in onze klas gehad en er zelfs van gegeten. Rara hoe heten deze paddenstoelen? We genoten van de voorbereidingen voor het maken van de soep en smulden er heerlijk van!

Herfst 1
Herfst 10